NEC hoopt zich te versterken met Steeven Langil. De 29-jarige vleugelspeler uit Martinique is transfervrij na een verblijf bij de Poolse topclub Legia Warschau. Daarvoor speelde hij in België en Frankrijk.

Technisch directeur Remco Oversier bevestigt de interesse tegen ForzaNEC.nl. De club hoopte voor het verstrijken van de transferdeadline een vleugelspeler aan de selectie toe te voegen na het vertrek van Jay-Roy Grot. Nu kan dat alsnog gebeuren, gezien de transfervrije status van Langil. De club ziet de aanvaller als een ervaren kracht die de selectie wel kan gebruiken.

"We willen Steeven graag toevoegen aan de selectie", zegt Oversier. "Het type vleugelspeler welke hij is zou mooi passen op onze rechterflank. Mohamed Rayhi is een echte dribbelaar, Langil is meer van de diepgang. Zoals elke positie kan dat keuze geven aan de staf en dat is prettig. Daarnaast kan hij ook vanaf links prima uit de voeten."

NEC richt zich op Nederlandse spelers, maar Langil is een uitzondering. "In Nederland hebben we aan dit aanvullende profiel en bijbehorende kwaliteit niet kunnen vinden en Steeven volgen we al langdurig. Hij bleek echter nooit haalbaar, tot nu, mede dankzij zijn transfervrije status. Zijn ervaring op topniveau in combinatie met zijn leeftijd kan de groep goed gebruiken."

Foto: Wikimedia/Commons