NEC heeft het restant van het transfergeld voor Ferdi Kadioglu ontvangen van Fenerbahçe. De Turkse club betaalde de €700.000 dinsdagmiddag.

In 2018 werd de door NEC opgeleide Kadioglu verkocht aan Fenerbahçe, het eerste deel werd al betaald. Echter liet het lang op zich duren voordat alles betaald werd. ”We zijn als club tot het randje gegaan. Een paar dagen voor de deadline verstreek is het geld dan eindelijk binnen”, zegt Wilco van Schaik verheugd.

Fenerbahçe zocht het begin van de maand zelf contact met NEC, aldus Van Schaik. ”Zij gaven aan dat ze het in deze tijd ook wat moeilijker hebben. Maar gezien het feit dat zij contact zochten, gaf het wel meer vertrouwen”.

”Dit is van levensbelang. We zijn hier al maanden mee bezig. Hierdoor hebben we ook dingen niet kunnen doen omdat we het geld niet hadden.”

Wilco van Schaik heeft de zaak enige tijd geleden bij de FIFA aangekaart en zij sommeerde Fenerbahçe te betalen. Eerder meldde ForzaNEC.nl al dat de Turkse topclub in grote financiële problemen verkeerde en een transferban opgelegd kreeg.

Foto: Rob Koppers