Om kampioen te worden in de Jupiler League, of in ieder geval bovenin mee te doen, heeft NEC veel doelpunten nodig. Wie ze moeten maken, is de vraag. Nieuwkomer Anass Achahbar, Kévin Mayi of de talentvolle Jay-Roy Grot? Dat zijn opties, maar bij Jong NEC loopt wellicht ook een geschikte kandidaat rond. Zijn naam: Lowie van Zundert.

In korte tijd heeft Van Zundert (18) een flinke reputatie opgebouwd. Vorig seizoen speelde de spits bij NEC onder 19-2, zegmaar de oude A2. Daar was hij goed voor – niet schrikken – 41 doelpunten en 19 assists. Daarmee verdiende hij een plekje bij Jong NEC voor dit seizoen. Daarvoor speelde hij bij de amateurtak van NEC.

Bij de ploeg van Ron de Groot en Jeffrey Leiwakabessy gaat Van Zundert door met scoren. Vorige week in de eerste oefenwedstrijd maakte de spits er vier tegen Achilles’29 (0-5) en afgelopen zaterdag twee tegen De Treffers (1-2). Het is natuurlijk nog altijd een verschil in niveau met het eerste team, maar misschien dat Van Zundert eens met een afwerkoefening kan meedoen bij de ploeg van trainer Adrie Bogers.

Foto: David van Haren

Al het belangrijke NEC-nieuws direct op je computer, tablet en telefoon? Meld je aan voor pushberichten!