NEC heeft de komst van Gabriël Culhaci wereldkundig gemaakt. De twintigjarige linksback wordt gehuurd van FC Utrecht en sluit waarschijnlijk woensdag aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer. In Nijmegen moet Culhaci vlieguren gaan maken.

"De afgelopen jaren heb ik veel geleerd bij FC Utrecht", vertelt Culhaci op de clubsite. "Ik heb veel wedstrijden mogen spelen in de Keuken Kampioen Divisie en de gehele voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik met de selectie van FC Utrecht meegedaan. Ik heb er zin in om mijzelf verder te ontwikkelen bij NEC en kijk er naar uit om zo snel mogelijk in het Goffertstadion te spelen."
 
Algemeen directeur Wilco van Schaik "We zochten een bepaald type linksback. We zijn in gesprek gekomen met FC Utrecht en hebben we de ontwikkeling van Gabriël het afgelopen jaar gevolgd. Op deze positie, waar we specifieke kwaliteiten zochten, denken we dat hij een goede toevoeging is. Blij zijn we dat Gabriël deze week aansluit bij de selectie van NEC."

Culhaci gaat bij NEC de concurrentiestrijd aan met Souffian El Karouani, die in de voorbereiding veel minuten maakte en het verdienstelijk deed.

Foto: NEC

In de nieuwste Jarda Podcast wordt kritisch gereageerd op de komst van Gabriël Culhaci en mogelijk ook Odysseus Velanas: