Na de wedstrijd tegen FC Emmen liepen de klachten over de lange wachtrijen voor de poorten van het Goffertstadion de spuigaten uit. Tientallen fans stonden tot de vijftiende minuut in de rij en misten daardoor ook de 1-0 van Nany Dimata. Het is niet de eerste keer dat supporters erover klagen. Dat vraagt dus om reactie van NEC en die komt er.

Begin deze week erkende NEC het probleem al. De reden zou de massale toestroom zijn van supporters die in het laatste kwartier voor de wedstrijd het stadion in willen. “Bij en een ongunstig tijdstip én slecht weer merken we dat dit probleem groter wordt”, zei de club maandag. De club heeft vrijdag in een mail aan alle tickethouders voor het duel van zaterdag tegen Sparta laten weten in een klein deel van het stadion actie te zullen ondernemen tegen dit probleem in de vorm van een pilot.

Start pilot

Bij de vakken A, Z, X, W, V en EL zullen zaterdag de wedstrijdtickets bij de bovenpoort al gescand worden. Normaal gebeurt dat bij de toegangspoort onder in de gracht. Door het scannen van het ticket bovenaan de trap verwacht de club dat er minder druk ontstaat bij de benedenpoorten en tourniquets. Eventuele fouilleringen en worden nog wel bij de benedenpoorten gedaan.

Naast de pilot grijpt NEC op alle andere plekken van het stadion ook in. Overal staan morgen namelijk de zijpoorten open, waardoor de doorstroom sneller zou moeten verlopen dan vorige week.

Oproep

De club vraagt haar supporters om zaterdag op tijd naar het stadion te komen. “Op die manier lever jij ook een wezenlijke bijdrage aan een optimale instroom in ons stadion”, zo valt te lezen. De wedstrijd NEC-Sparta begint zaterdag om 20:00.

Foto: ForzaNEC.nl