NEC heeft in de zomerse transferperiode alleen maar spelers met een Nederlandse nationaliteit aangetrokken. Dat gebeurde de afgelopen jaren nooit. De laatste keer dat NEC enkel Nederlanders haalde, was veertien jaar geleden, in de zomer van 2003.

Technisch directeur Remco Oversier hield dus zijn woord. Aan het begin van de transferperiode gaf hij aan dat hij zich voornamelijk ging richten op Nederlandse spelers, het liefst met ervaring in de Eredivisie. Alleen de wens om zo min mogelijk te huren, werd geen werkelijkheid.

In de zomer van 2003, na het behalen van Europees voetbal onder Johan Neeskens, bleef de transferperiode rustig. Pascal Heije en Fabian de Freitas werden aangetrokken en Arjan Ebbinge kwam op huurbasis over. In de winterstop werden er met Andrzej Niedzielan, Edgar Barreto en Tiniho wel weer buitenlanders gehaald.

In de zomer van 1998 haalde de club ook alleen Nederlanders. Toen trok NEC onder anderen Jack de Gier, Maikel Renfurm, Hennie de Romijn, Peter van Putten en Benito Kemble aan. Leen Looijen was in die tijd technisch directeur en Jimmy Calderwood was de trainer.

Foto: Rob Koppers