NEC heeft zaterdag een probleemloze en ruime zege geboekt op FC Eindhoven: 6-0. De Nijmegenaren herstelden zich daarmee van de nederlagen tegen Almere City FC en De Graafschap. De ploeg van trainer Rogier Meijer was vlak na rust eigenlijk al klaar met Eindhoven. Liefst drie spelers van NEC maakten hun eerste goal in het betaald voetbal.

Publiek was er helaas niet bij door de overheidsmaatregelen. Bij NEC stonden er twee debutanten in de basis. Javier Vet werd deze week gepresenteerd en deed meteen mee, terwijl Kevin Bukusu achterin de plek van Cas Odenthal innam. Voorin was Jonathan Okita de vervanger van Ole Romeny, die deze week werd verhuurd aan Willem II. NEC was de duidelijke favoriet voor het duel met Eindhoven, waar smaakmaker Kaj de Rooij ontbrak omdat hij een transfer aan het afronden was. Jordy Bruijn zorgde na ruim een kwartier voor groot gevaar aan Nijmeegse kant. Na een kort genomen corner gaf hij de bal voor en zag hij die tegen de lat vliegen.

NEC maakte in de beginfase nog geen overtuigende indruk. Eindhoven kwam er af en toe uit en kreeg via Valentino Vermeulen de grootste kans op 0-1. Halverwege de eerste helft bracht Norbert Alblas knap redding op een kopbal van de vervanger van De Rooij. Even later schoot Jort van der Sande net naast. NEC was dus gewaarschuwd. Aan de andere kant was het weer Bruijn die gevaar stichtte. De middenvelder slalomde zich door de defensie en zag zijn schot via de keeper tegen de paal gaan. Uit de daaropvolgende corner redde keeper Thom Jonkerman op een kopbal van Bukusu.

Na die kansen voor NEC opende Souffian El Karouani de score. De linksback pikte een afvallende bal op en schoot van afstand knap raak in de rechterhoek: 1-0. De Nijmegenaren hadden de smaak daarna te pakken. Voor El Karouani was het zijn eerste goal in het betaalde voetbal en vier minuten later volgde al de 2-0 voor NEC. Elayis Tavsan haalde uit met links en maakte het doelman Jonkerman moeilijk. De keeper klemde niet, waarna Rangelo Janga van dichtbij scoorde uit de rebound en er 2-0 van maakte. Alblas voorkwam vervolgens dat het niet meteen al 2-1 werd door een inzet van Hugo Botermans te keren. In de tegenstoot raakte Tavsan de paal.

Wedstrijdverloop
35′ 1-0: El Karouani.
39′ 2-0: Janga.
52′ 3-0: Okita.
54′ 4-0: Van der Sluijs.
73′ 5-0: Proper.
93′ Rode kaart: Bogaers.
96′ 6-0: Bruijn.

Opstelling NEC: Alblas, Van Rooij (79′ Lartey Sanniez), Van Eijden, Bukusu (57′ Odenthal), El Karouani (79′ Culhaci); Tavsan, Vet (56′ Proper), Bruijn, Van der Sluijs; Janga, Okita (79′ Beekman).

Opstelling FC Eindhoven: Jonkerman; Van Kleef, Amevor (79′ Van Rosmalen), Biemans, Bogaers; Pozo (56′ Peijnenburg), Van Son, Jap Tjong (79′ Vermeer); Vermeulen (67′ Van Den Eynden), Botermans, Van der Sande (79′ João).

Foto: Rob Koppers