NEC heeft Kevin Wattamaleo vastgelegd. De middenvelder, die ook als linksback uit de voeten kan, is een oud-bekende van huidig trainer Alex Pastoor. Wattamaleo tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Sinds afgelopen zomer is de 23-jarige Rotterdammer transfervrij omdat zijn contract bij Feyenoord niet was verlengd. Voor die club debuteerde hij in het betaalde voetbal, maar kwam slechts tot vier wedstrijden. In de drie daaropvolgende seizoenen groeide hij als huurling bij Excelsior uit tot een belangrijke speler. Het laatste seizoen kwam hij echter minder aan spelen toe. Na proefperiodes bij onder andere AGOVV en Go Ahead Eagles bleek hij voor de Eerstedivisionisten financieel niet haalbaar. Datzelfde gold in een eerder stadium voor Excelsior.

NEC zit momenteel niet ruim in de verdedigers doordat Kevin Conboy en Rémy Amieux nog één wedstrijd geschorst moeten toekijken. Pavel Cmovs staat langer buitenspel vanwege de armblessure die hij opliep tegen FC Groningen. Ook het drukbezette middenveld is door de afwezigheid van Evander Sno en Youri Loen danig onderbezet. Ryan Koolwijk mist sowieso de twee aanstaande wedstrijden nadat NEC alsnog akkoord ging met het schikkingsvoorstel.

Wattamaleo is erg blij met zijn nieuwe club. "Ik heb enorm zin in deze nieuwe uitdaging en hoop dan ook van toegevoegde waarde te zijn voor het team", aldus de middenvelder op de officiële website van NEC. Ook technisch directeur Carlos Aalbers is tevreden met de transfer. "Gezien de huidige situatie hebben we hierop met Kevin snel kunnen anticiperen. Voor beide een mooie oplossing om hier een win-win situatie van te maken."