Reagy Ofosu (24) is de nieuwste versterking van NEC. De tweebenige vleugelaanvaller komt transfervrij over van het Oostenrijkse SV Grödig en tekent voor twee jaar in Nijmegen. NEC haalt zo de beoogde opvolger van Anthony Limbombe in huis.

De in Hamburg geboren Ofosu kwam in 2005 in de jeugdopleiding van HSV. De vleugelspeler met Ghanese roots brak niet door en speelde vooral bij het tweede elftal. Ook bij FC Ingolstadt, dat een niveau lager speelde, kwam Ofosu uit voor de beloften.

In 2014 trok Ofosu naar Chemnitzer FC. In de 3. Liga werd hij basisspeler en speelde hij in totaal 49 keer mee. In de winterstop van afgelopen seizoen verkaste Ofosu naar SV Grödig uit Oostenrijk. Die ploeg werd onlangs echter uit de competitie gehaald wegens financiële problemen. Het contract van Ofosu, dat nog tot de zomer van 2017 doorliep, werd verscheurd.

Dat Limbombe ook komend seizoen bij NEC speelt, lijkt uitgesloten. "We gaan er gezien de serieuze interesse niet meer van uit dat hij bij ons blijft", vertelt technisch directeur Danny Hoekman in Voetbal International. Onder andere Club Brugge zit achter de vleugelspits aan.

Foto: Rob Koppers