NEC heeft zich op Deadline Day versterkt met Sami Ouaissa. De 19-jarige aanvaller annex middenvelder wordt overgenomen van Roda JC. Ouaissa sluit komende zomer pas aan bij de Nijmegenaren, die hem dit seizoen nog verhuren aan de club uit Kerkrade. Ouiassa tekent tot medio 2028 bij de Nijmegenaren.

Met het vertrek van topscorer Magnus Mattsson keek NEC vast vooruit naar komende zomer. Met Rober González en Tjaronn Chery heeft het twee ‘nummers 10’ in de selectie. Zij zijn echter allebei huurlingen. Ook Kodai Sano kan als aanvallende middenvelder uit de voeten en met dat plan werd hij ook naar Nijmegen gehaald. Dan komt er wel een plekje vrij aan de buitenkant die ingevuld kan worden door Ouaissa.

Ouaissa is dit seizoen een van de smaakmakers bij ‘de Koempels’, ondanks dat zijn rendement niet al te hoog ligt. In de Keuken Kampioen Divisie was hij goed voor twee goals en vier assists in 21 duels. In de KNVB Beker scoorde hij ook tweemaal en gaf hij één assist. Dat was in De Goffert. NEC won die wedstrijd met 5-3.

Roda wilde de jonge aanvaller niet kwijt in de strijd om promotie. Momenteel staat de club uit Kerkrade namelijk op de tweede plaats in de KKD. Deze geeft aan het eind van het seizoen recht op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Het bod van NEC was echter genoeg om de beleidsmakers in Kerkrade te overtuigen. Om welk bedrag het gaat is onbekend.

Momenteel is er met spelers als Sontje Hansen, Sano, González en Yvandro Borges Sanches minder kans op speelminuten voor Ouaissa. In combinatie met de promotiewens van Roda wordt de aanvaller daarom het komende halfjaar nog verhuurd aan de club uit Limburg.

Foto: Orange Pictures