Marcel Lucassen is de nieuwe hoofd voetbalontwikkeling bij NEC. De 61-jarige was tot voor kort actief als technisch directeur van de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten, maar werkte daarvoor bij grote club/andere voetbalbonden. In Nijmegen gaat Lucassen zich richting op het begeleiden van spelers en trainers binnen de jeugdopleiding.

Lucassen brengt bakken aan ervaring mee naar de Waalstad. Bij de KNVB, DFB (Duitse voetbalbond, red.) en Arsenal werkte hij in functies die lijken op het werk dat hij nu bij NEC gaat uitvoeren.

Lucassen hoopt met zijn ervaring de Nijmegenaren hogerop te brengen. “NEC heeft zich de laatste jaren op sportief vlak in sneltreinvaart ontwikkeld, waarbij er een belangrijke rol weggelegd was voor de jeugdopleiding. Dat heeft zich recent al vertaald in mooie successen in het Goffertstadion. Met mijn ervaring in het binnen- en buitenland wil ik een steentje bijdragen aan een nog betere verbinding tussen de academie en het eerste elftal”, zo vertelt hij op de clubwebsite.

Foto: Rob Koppers