Het hing al in de lucht maar nu is het zeker, Rodrigo Guth is NEC-er. De Duits/Braziliaanse verdediger wordt voor een jaar gehuurd van Atalanta Bergamo. Guth sluit meteen aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer.

Na het wegvallen van Rens van Eijden zocht NEC meteen naar een opvolger. Ivan Marquez werd eerder deze week al gepresenteerd en nu komt daar Rodrigo Guth bij. Zo lijkt NEC het defensieve tekort te hebben gedekt. Leuk feitje, Guth is pas de tweede Braziliaan die uitkomt voor NEC, de andere was Tininho.

Technisch directeur Ted van Leeuwen reageert blij op de clubsite: “Rodrigo Guth is een jonge Braziliaanse verdediger met Duitse roots. Hij is opgeleid bij Coritiba en Atalanta Bergamo en staat bekend om zijn flair en duelkracht. Vorig jaar heeft hij voor het eerst een seizoen bij de senioren meegedraaid bij Pescara in de Serie B en Atalanta zocht voor dit seizoen een vervolgstap in een competitie op het hoogste niveau. Ze zagen Nederland als een prima opleidingsland vanwege de moeilijkheidsgraad die het spelen als verdediger in de Eredivisie met zich meebrengt.”

De 20-jarige verdediger liet ook van zich horen: “Ik ben erg blij om bij NEC te zijn en kan niet wachten om met de groep te trainen. Ik wil iedereen zo snel mogelijk leren kennen, zodat ik snel mijn bijdrage kan leveren en we een zo goed als mogelijk seizoen draaien in de Eredivisie”