NEC heeft zich versterkt met Iván Márquez. De 27-jarige Spanjaard speelde vorig seizoen nog voor het Poolse Cracovia Krakow. Márquez tekent voor twee seizoenen bij de Nijmeegse Eredivisionist.

Dat er een verdediger moest komen bij NEC was duidelijk. Mede door de blessure van Rens van Eijden waren de Nijmegenaren al een tijdje op zoek naar iemand voor de plek centraal achterin. De laatste paar oefenwedstrijden werd er nog wel eens geïmproviseerd door trainer Rogier Meijer door met Javier Vet achterin te spelen.

Márquez speelde in de jeugd van Malaga en droeg daarna de shirts van onder andere Atletico Madrid, Osasuna en Valencia. Sinds de zomer van 2018 speelde de Spanjaard in Polen. Eerst speelde hij twee seizoenen voor Korona Kielce, om vervolgens nog één jaar bij Cracovia Krakow te spelen. Sinds deze week was hij daar transfervrij nadat hij zijn contract bij die ploeg had laten ontbinden.

Márquez tekent tot medio 2023 bij NEC en zal dinsdag gelijk mee gaan op trainingskamp gaan met de Nijmegenaren. De ploeg van Rogier Meijer zit tot het einde van de week in het Gelderse Hoenderloo.

Foto: Broer van den Boom