NEC wil na de komst van Lasse Schöne nog een keer stunten. De Nijmegenaren voeren serieuze gesprekken met topspits Klaas-Jan Huntelaar, die volgens dagblad De Gelderlander ook al op bezoek is geweest in het Goffertstadion. De Graafschap aast ook op de diensten van de 37-jarige spits, die nog niet weet of hij überhaupt nog een jaar wil voetballen.

Investeerder Marcel Boekhoorn probeert de oud-international te verleiden om nog een jaar aan zijn carrière vast te plakken en inmiddels heeft ook Ted van Leeuwen contact gehad met Huntelaar. Van Leeuwen haalde Huntelaar al eens eerder over. In zijn tijd bij AGOVV wist hij Huntelaar voor een jaar te huren van PSV. Nu hoopt hij op het jawoord van Huntelaar voor een jaar voetbal in De Goffert.

Van Leeuwen wilde eerder al niet ingaan op de geruchten. “Maar dat Klaas-Jan en ik goed met elkaar kunnen opschieten, dat is bekend”, stelde de technisch directeur. Huntelaar, geboren in Voor-Drempt, degradeerde afgelopen seizoen met Schalke 04, terwijl hij tot januari nog in Amsterdam actief was. Met twee goals in extremis op bezoek bij FC Twente (1-3) toonde de spits nog zijn klasse in de Eredivisie, kort voor zijn vertrek naar Duitsland.

Foto: Orange Pictures