NEC heeft de halve finale van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle niet overleefd. In een uitverkocht IJsseldeltastadion werd het 2-1 voor de thuisploeg. Een onnodige nederlaag, want in meerdere fases van de wedstrijd was NEC de betere partij. De Nijmegenaren brachten meer strijd dan PEC maar maakten de gecreëerde kansen niet af. Doelman Dennis Gentenaar zag er bij beide doelpunten niet goed uit.
Met name in het begin van de wedstrijd was te zien dat NEC revanche wilde voor het onnodige gelijkspel in de competitie. De 3-3 in Zwolle was duidelijk niet vergeten bij de spelers van de Nijmeegse formatie. PEC Zwolle kwam er in de eerste tien minuten helemaal niet aan te pas. De eerste kans werd dan ook gecreëerd door NEC. Nadat Christoph Hemlein de bal doorkopte kreeg Alireza Jahanbakhsh de kans om uit te halen. De Iraniër zag zijn schot eenvoudig worden gepakt door doelman Diederik Boer. De eerste kans voor Zwolle kwam pas in de 19e minuut. Een ongevaarlijk schot van centrumverdediger Joost Broerse was een prooi voor Gentenaar.
PEC Zwolle kwam na het slechte begin wel steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 29e minuut in de openingstreffer van de wedstrijd. Bart van Hintum kreeg de bal uit een voorzet voor zijn voeten, maar treuzelde te lang om echt uit te kunnen halen. Hij kon de bal echter wel afleggen op aanvallende middenvelder Jesper Drost. Met een zwakke uithaal op randje zestien verschalkte hij doelman Gentenaar, die verwacht had dat Guyon Fernandez de bal van richting zou veranderen: 1-0.
Tien minuten kon Zwolle genieten van de voorsprong. Ryan Koolwijk kon de bal met een vrije trap in de zestien brengen. Zijn voorzet werd omhoog gekopt door Michael Higdon, waardoor Mokotjo de bal weg kon koppen. De Zuid-Afrikaan werd echter verrast door de snel inkomende Kevin Conboy. Met een schitterende volley schoot hij de bal in het dak van het Zwolse doel. Zijn schot was onhoudbaar voor keeper Boer: 1-1. Matheus Klich kreeg vlak voor rust de kans om Zwolle weer op een voorsprong te zetten. Volledig vrij in de zestien kon hij de bal aannemen en schieten richting het Nijmeegse doel. Maar omdat zijn schot nipt over het doel vloog gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in.
Na rust begon NEC weer prima aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor Hemlein. Boer had echter geen moeite met zijn schot van afstand. Een minuut later kreeg Bram van Polen een kans op een treffer maar nu pakte Gentenaar zijn schot uitstekend. De wedstrijd stond bol van de spanning en dat maakte het veldspel er niet beter op. Bijvoorbeeld bij linksback Van Hintum. Op eigen helft verloor hij de bal na druk van Higdon die daardoor op Boer af kon lopen. De Engelse spits had tijd zat om goed te kunnen uithalen, maar deed daar niks mee. Zijn schot ging een paar meter naast het doel van Boer.
Daarna kwam de wedstrijd steeds meer in balans. Beide ploegen leken last te hebben van de spanning van de wedstrijd. Ook bij Higdon was dat helaas het geval. Een voorzet op maat van Jahanbakhsh wilde de spits aannemen om vervolgens te schieten. Zijn aanname was belabberd waardoor de bal over de achterlijn rolde. In de 80e minuut kwam Zwolle langszij. Een inworp kwam voor de voeten van centrumverdediger Maikel van der Werff. Op 35 meter van het Nijmeegese doel besloot hij met een ‘op hoog van zege’ schot uit te halen. De bal stuiterde vlak voor de voeten van Gentenaar die door de regen geen grip kon krijgen op de bal, die daardoor onder hem doorschoot in het doel: 2-1.
NEC probeerde daarna nog op gelijke hoogte te komen maar slaagde daar niet in. Een kans voor Samuel Stefanik werd makkelijk gepakt door Boer. In de 88e minuut leek er een sprankje hoop te zijn toen Boer de bal miste bij een vrije trap van Koolwijk. Hij herstelde zich echter in tweede instantie waardoor hij zijn team naar een overwinning bracht. De halve finale werd dus verloren en PEC Zwolle staat in de finale tegen of Ajax of AZ. Zaterdag is de volgende wedstrijd van NEC thuis tegen Heracles. Door deze nederlaag kan NEC zich vol gaan focussen op de competitie.
Opstelling NEC: Gentenaar; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakkabessy; Gravenberch (Foor, Stefanik) Conboy, Koolwijk; Hemlein(Castillion), Higdon, Jahanbakhsh.