NEC heeft vroeg op de zondagmiddag gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Rogier Meijer heerste voor rust en liet bij vlagen fantastisch spel zien, maar liet Utrecht te makkelijk terugkomen in de wedstrijd. De 2-2 betekent het dertiende gelijke spel van het seizoen voor de Nijmegenaren.

In de slordige openingsfase, waarin beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden, waren kansen schaars. Na een kwartier was NEC toch dichtbij de openingstreffer: Na een verre inworp van Bart van Rooij stuitte Magnus Mattsson van dichtbij op doelman Vasilis Barkas. Utrecht antwoordde met twee schoten, waar Jasper Cillessen zich niet door liet verrassen.

Via de bedrijvige Oussama Tannane drongen de Nijmegenaren in het vervolg van de eerste helft steeds meer aan. Achterin neutraliseerde Dirk Proper de spaarzame Utrechtse aanvallen. Na een halfuur kreeg NEC loon na werken: Tannane zette op sublieme wijze Nany Dimata vrij voor de keeper en de spits faalde niet. In het restant van de eerste helft kwam NEC niet meer in de problemen.

Flitsend uit kleedkamer

Na rust vlogen de Nijmegenaren uit de kleedkamer. Nadat Tannane de bal van Victor Jensen had afgesnoept omspeelde Mattsson de doelman, gaf af aan Dimata, waarna het voor de spits simpel binnentikken was: 2-0. Na deze treffer nam de frustratie toe bij Utrecht, wat gele kaarten voor Zakaria Labyad en Mike van der Hoorn opleverde.

Verslapping

NEC leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar na een uur kwam FC Utrecht toch terug in de wedstrijd. De ingevallen Bas Dost was het meest alert in de rebound en kon de aansluitingstreffer eenvoudig binnenschieten. Luttele minuten later ging het voor de tweede keer mis. Ditmaal was het Othman Boussaid die van dichtbij raak schoot.

Na de 2-2 was NEC de draad kwijt. Utrecht was veelvuldig in de aanval en de ploeg van Meijer snakte naar adem. Het lukte de mannen van coach Michael Silberbauer echter niet om door te drukken. Tijdens een zenuwslopend slot, waarin de sfeer op het veld grimmiger werd, nam NEC weer de overhand. Tussen de vele overtredingen en opstootjes door kreeg NEC nog één gigantische kans: oog in oog werd een schot van Elayis Tavsan knap gered door doelman Vasilios Barkas.

In het kort

Scoreverloop:
31′ 1-0 Dimata
48′ 2-0 Dimata
63′ 2-1 Dost
68′ 2-2 Boussaid

Geel: Labyad, Van der Hoorn, Van der Maarel (FC Utrecht), Van Rooij (NEC)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler (64′ Kramer), El Karouani; Bruijn (84′ Musaba), Tannane, Proper; Tavsan (84′ Cissoko), Dimata, Mattsson (72′ Baldursson)

Opstelling FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Hoorn, Sagnan (77′ Van der Maarel), Hendriks; Van de streek, Toornstra, Boussaid; Jensen (66′ Ramselaar), Douvikas, Labyad (55′ Dost)

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Toeschouwers: 12.500

Foto: Orange Pictures