De laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is in een gelijkspel geëindigd. Tegen de Franse Ligue 1 club Valenciennes werd het 1-1.
NEC kwam beter voor de dag dan drie dagen eerder toen met 1-0 van Real Mallorca werd verloren. Er werd vaker gekozen voor de aanval en  kwam ook verdiend op voorsprong. In de 38e minuut scoorde Stef Nijland fraai uit een vrije trap de 1-0.
Na rust bracht Alex Pastoor Melvin Platje en proefspeler Abdisalam Ibrahim in de ploeg. De Volendammer kon niet lang van zijn invalbeurt genieten, want na een opstootje gaf Kevin Blom zowel de Volendammer als een speler van de Franse ploeg rood. Het was een onnodige beslissing van de scheidsrechter; een gele kaart had immers prima volstaan.
De rode kaart zorgde voor een rommelig verloop van de tweede helft. De Fransen kwamen zelfs op gelijke hoogte na een eigen goal van Ramon Zomer. Jasper Cillessen redde nog wel, maar verdediger liep vervolgens de bal de eigen doellijn. In het restant van de wedstrijd kregen beide teams nog goede kansen, maar waar Nijland twee opgelegde kansen miste, redde uitblinker Cillessen uitstekend op de doelpogingen van de Fransen.
NEC kan terugkijken op een prima laatste testcase in aanloop naar het nieuwe seizoen. De Nijmegenaren maakten een prima indruk tegen de sterke Franse ploeg. Volgende week is in Heerenveen de plaatste SC de tegenstander. Zondag is nog de jaarlijkse Open Dag van NEC.
Voor foto’s klik hier.