Na maandenlang blessureleed maakte Rens van Eijden maandagmiddag zijn rentree voor NEC. Hij deed mee in de wedstrijd in de reservecompetitie tegen Fortuna Sittard. Van Eijden speelde volgens afspraak een helft mee en zag zijn ploeg met 2-2 gelijk spelen. Ook Ivan Marquez en Jordy Bruijn maakten hun rentree na ziekte en voor laatstgenoemde daarvoor ook nog een blessure.

Naast het drietal deden ook Javier Vet en Calvin Verdonk en mee. Wilfried Bony zat niet bij de selectie, maar liet zich niet wel zien in het lege Goffertstadion. Daar was NEC de betere ploeg, maar het moest het vooral doen met veel afstandschoten. Bo Geurts, die vorige wedstrijd tegen Almere City nog scoorde, kreeg de grootste kans van de eerste helft, maar faalde. De bezoekers uit Sittard kwamen uiteindelijk op een 0-2 voorsprong. Bij de 0-2 ging keeper Robin Roefs niet helemaal vrijuit. Gelukkig voor hem kwam NEC terug tot 2-2. Kees van Lindert scoorde de aansluitingstreffer en in extremis kopte Michael Dangi de gelijkmaker binnen.

Beginopstelling NEC: Robin Roefs; Ilias Bronkhorst, Ivan Márquez , Rens van Eijden, Calvin Verdonk; Jordy Bruijn, Javier Vet, Mathias De Wolf; Joep Van der Sluijs, Bo Geurts, Ibrahim Cissoko

Foto: Orange Pictures