Na de winst op Fortuna Sittard afgelopen woensdag, is NEC zaterdagavond gekoppeld aan Almere City in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De loting voor de tweede ronde vond plaats in het ESPN-programma De Eretribune. De loting werd verricht door Kaj Ramsteijn, die woensdag met Kozakken Boys Vitesse uitschakelde.

NEC won afgelopen woensdag van Fortuna Sittard voor een plekje in de tweede ronde (3-2). Het was voor de ploeg van Rogier Meijer de eerste thuisoverwinning dit seizoen. Nu moeten de Nijmegenaren het uit opnemen tegen Almere City. De tweede ronde van de beker wordt na het WK pas afgewerkt. De data van de wedstrijden zijn 10, 11 en 12 januari 2023. Wanneer NEC gaat spelen is nog niet bekend.

Almere City won afgelopen dinsdag met 2-0 van TOP Oss om zich te kwalificeren. De ploeg van trainer Alex Pastoor staat na twaalf duels achtste in de KKD met zeventien punten. Bij Almere City vinden we oud-NEC’ers Anthony Limbombe en Lance Duijvestijn terug. Ook Pastoor is natuurlijk trainer geweest van de Nijmegenaren.

Foto: Orange Pictures