NEC heeft onnodig en geflatteerd verloren van sc Heerenveen. In Friesland werd het 4-1.
De eerste helft kende een opvallend groot contrast. NEC begon brutaal en reeg de kansen in de openingsfase aaneen. Zo hadden John Goossens, Bjorn Vleminckx en Erton Fejzullahu binnen tien minuten de openingstreffer kunnen maken. Goede reflexen van Henk Timmer en een beetje geluk voor de thuisploeg voorkwamen dat echter. De treffer van Goossens kon echter niet tot de categorie geluk gerekend worden. Na een goede actie van Jeffrey Sarpong ontving de linkermiddenvelder de bal, haalde van geruime afstand uit en zag hoe Henk Timmer aan de grond genageld stond. Het leer viel onberispelijk binnen in de verre hoek.
Na de 0-1 draaiden de rollen snel om en werd NEC vastgezet op eigen helft. Er moest uiteindelijk een strafschop aan te pas komen voor de gelijkmaker. Roy Beerens dribbelde het strafschopgebied in en werd al bij het eerste contact neergehaald. De toegekende penalty werd feilloos benut door Gerald Sibon: 1-1. Het spel ging in de tweede helft wat vaker op en neer. NEC had met name uit dode spelmomenten goede kansen, maar de kopballen misten finesse om een doelpunt op te kunnen leveren. Sibon toonde daarop nog maar eens over een zeldzaam effectief neusje voor de goal te beschikken. Een schot van Darryl Janmaat werd van richting veranderd, waarna de onmisbare kracht zeer snel reageerde, zijn been tegen de bal kon krijgen en Gabor Babos verschalkte: 2-1.
NEC gaf zich nog niet gewonnen en kwam soms dichtbij. In het resterende kwartier konden de gasten er soms snel uit via een counter, maar de zorgvuldigheid liet flink te wensen over. Het slotoffensiefje van de Nijmegenaars had desondanks zomaar een punt op kunnen leveren, maar Patrick Pothuizen zag zijn kopbal worden gekeerd.
De nekslag volgde in de blessuretijd. Toen Jeffrey Sarpong zijn tegenstander wegtrok om hem ervan te verhinderen een rebound te benutten, mocht de Ajax-huurling inrukken met een rode kaart. De tweede strafschop viel ten prooi aan Michel Breuer, die het buitenkansje – symbolisch voor het duel – moeizaam benutte: 3-1. Dat het ook nog eens 4-1 werd, mocht zeer geflatteerd genoemd worden. Samir Fazli strooide met zijn eerste treffer voor SC Heerenveen een flinke hoeveelheid zout in de wonden van de Nijmegenaren.
Bron: Elf Voetbal
Zie hier de foto’s.