NEC heeft zaterdagavond met 0-3 van AZ verloren. Henriksen, Jahanbakhsh en Garcia scoorden voor de Alkmaarders. Zo komt er een einde aan een lange reeks zonder nederlagen in eigen huis.

Nadat Mamadou de symbolische aftrap mocht verrichten, ging de wedstrijd van start. Na een halve minuut kwam AZ al op voorsprong: Henriksen scoort de 0-1.  Even later kreeg NEC een enorme kans,  Santos had hier de mogelijkheid de gelijkmaker er in te koppen. Even later had NEC een enorme kans met Rayhi die rakelings naast schoot. Na een kwartier spelen kwam AZ alweer op 0-2 na een goal van oud-NEC speler Jahanbakhsh. Na 20 minuten greep Faber al in, hij wisselde Rayhi voor Ritzmaier. Na een aantal forse overtredingen van AZ, raakte Breinburg geblesseerd en moest er noodgedwongen gewisseld worden aan de kant van NEC, Sleegers kwam voor Breinburg in de ploeg. NEC creëerde in de tweede fase van de eerste helft enkele kansen, maar het mocht niet baten.

NEC begon de tweede helft fel, op de helft van AZ. Maar dan al snel had AZ uit een corner een grote kans op de 0-3. Na een overtreding van Woudenberg op Jahanbakhsh, ontving hij een gele kaart. Even later toen AZ een aanval opzette, greep Limbombe te fel in, hiervoor ontving hij ook een gele kaart. De vrije trap die volgde ging over. Na een counter van NEC, schoot Limbombe van ver, de bal belandde in de handen van de keeper. NEC was in de tweede helft een stuk feller dan AZ, maar de passes waren vaak veel te slordig. NEC koos ervoor om alles op de aanval te zetten, door spits Roman erin te laten komen voor Bikel. Toen scoorde al snel invaller Garcia de 0-3. NEC kreeg het hierna  alsmaar lastiger. Er leek niet veel meer in te zitten voor NEC. AZ had nog diverse kansen, terwijl NEC het spel niet kon maken.

Score: 0-3

Opstelling NEC: Jones; Appiah, Dumic, Golla, Woudenberg; Bikel (’70 Roman), Foor, Breinburg (’36 Sleegers); Rayhi (’20 Ritzmaier), Santos, Limbombe.

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, S. Wuytens, Vlaar, Haps; Van Overeem (’54 Haye), Henriksen, Rienstra; Jahanbakhsh (’68 Garcia), Janssen, Dos Santos (’76 Tankovic).
Foto: Rob Koppers