NEC heeft vrijdagavond in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen een overwinning uit handen gegeven tegen MVV: 1-1. Ferdy Druijf stelde in Maastricht de topscorerstitel veilig nadat hij de score opende. MVV kwam uiteindelijk in de slotfase langszij.

NEC neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen RKC Waalwijk, de nummer acht van de eindrangschikking. De Nijmegenaren spelen over een week, op vrijdag 10 mei, om 18.30 de thuiswedstrijd in De Goffert. Op dinsdag 14 mei staat om 18.30 de return op het programma in Waalwijk.

De Groot zag geen reden om wijzigingen aan te brengen aan zijn elftal. Bij MVV maakte keeper Gilles Deusings zijn debuut. Hij startte ten faveure van Luuk Koopmans en moest al vroeg vissen. Voordat het zover was, kreeg MVV de eerste kans. Jordy Croux nam een diepe bal aan op de rechterflank, kapte naar binnen en stuitte op keeper Mattijs Branderhorst. Vervolgens was het NEC dat na acht minuten toesloeg uit een counter, opgezet door Ferdy Druijf. De spits aasde op zijn dertigste treffer en maakte zijn 29ste nadat Mike Trésor Ndayishimiye Deusings tot een redding dwong: 0-1.

MVV stichtte daarna wel gevaar, voornamelijk via de (rechter)vleugel. Zo had Branderhorst een antwoord op een inzet van Anthony van den Hurk na een goede steekpass. Na een half uur lag de doelman van NEC weer in de weg toen MVV doorspeelde terwijl Mathias Bossaerts geblesseerd op het veld lag. Tussendoor schoot Druijf een vrije trap over en miste Jonathan Okita twee grote kansen. Ook in oog met doelman Deusings schoot hij twee keer naast. Zo stond het bij rust 0-1.

Tweede helft
NEC startte zonder Jordy Bruijn aan de tweede helft. De Groot haalde hem van het veld, waarschijnlijk om hem te laten rusten of uit voorzorg vanwege een blessure. Tom Overtoom verving de van SC Heerenveen-gehuurde smaakmaker. Na rust zette MVV de Nijmegenaren opnieuw onder druk. De thuisploeg creëerde niet veel grote kansen, maar was wel dreigend. NEC zakte wat terug en kreeg na 56 minuten een counterkans. Dijkstra stuurde Okita weg met een goede pass, maar de aanvaller kreeg de bal er niet in.

Aan de andere kant bleef MVV dreigend, maar was het NEC dat in de tegenaanval de kansen kreeg. Bijvoorbeeld via Druijf, halverwege de tweede helft. Hij stuitte op Deusings en even later schoot Okita aan de rand van het zestienmetergebied naast. MVV had er moeite mee om de Nijmegenaren af te stoppen en pakte meerdere gele kaarten. Toch kwam de thuisploeg nog op 1-1. In de slotfase scoorde Jerôme Déom alsnog: 1-1. Dat was ook de eindstand.