NEC heeft woensdag in Spanje met 2-3 verloren Bundesliga-club Mainz. De ploeg van Anton Janssen ging rusten met een 2-1 voorsprong via Koolwijk en Rieks. In de tweede helft deden er veel jongelingen mee, die niet konden voorkomen dat de Duitsers en in de slotfase 2-2 en 2-3 van maakten.
In de 6e minuut kwamen de Nijmegenaren op een 1-0 voorsprong. Christoph Hemlein werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Ryan Koolwijk benutte vanaf elf meter de penalty. Na de openingstreffer waren het de Duitsers die de beste kansen kregen, maar ze wisten het net niet te vinden.
Even later kwam NEC na goed combinatiespel dichtbij een tweede goal, maar Higdon kon de lage voorzet van Hemlein niet binnen tikken. Aan de andere kant ging de bal er uit een corner wel in. Van dichtbij werd de bal hard in de linkerhoek geschoten door Nikolče Noveski: 1-1. Niet veel later werd het echter al 2-1 voor NEC. Op een voorzet van Kevin Conboy was Sören rieks trefzeker, waarna de scheidsrechter floot voor het einde van de eerste helft.
In de slotfase van de tweede helft kwam Mainz dan toch nog op gelijke hoogte via Yunus Malli. NEC speelde in het tweede bedrijf met veel jonge spelers als Cihat Celik en Jordi Tutuarima, die niet konden voorkomen dat Mainz ook nog de winnende treffer maakte. Opnieuw was het Malli met de goal: 2-3.
Aankomende zondag oefent NEC tegen Werder Bremen.
Wedstrijdverloop
6’ 1-0: Koolwijk.
42’ 1-1: Noveski.
45’ 2-1: Rieks.
87’ 2-2: Malli.
88’ 2-3: Malli
Opstelling eerste helft: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz, Conboy; Koolwijk, Stefanik, Jantscher; Hemlein, Higdon, Rieks.
Opstelling tweede helft: Smits; Bai Kamara, Disveld, Cmovs, Leiwakabessy; Mulder, Celik, Diarra; Foor, Higdon, Tutuarima.