NEC heeft zaterdagavond teleurstellend gelijkgespeeld bij VVV-Venlo. Voor rust werd het 0-1 door Michel Breuer en vlak na rust maakte Melvin Platje er 0-2 van. Dit was echter niet genoeg voor een overwinning. Invaller Uche Nwofor maakte binnen tien minuten de 1-2 en de 2-2. Door het weggeven van de voorsprong speelt NEC voor het eerst dit seizoen gelijk in de Eredivisie.

VVV was nog altijd op zoek naar haar eerste overwinning van het seizoen. NEC won in de vorige speelronde met 4-0 bij PEC Zwolle. De ploeg van trainer Alex Pastoor is sterk in de uitwedstrijden en won eerder ook de eerste uitwedstrijd van het seizoen. In en tegen Heerenveen werd het 0-2 voor de Nijmegenaren. Bij NEC geen wijzingen in de opstelling.

Al in de derde minuut opende NEC de score. Een vrije trap van Geert Arend Roorda werd binnengekopt door Michel Breuer: 0-1. Doelman Niclas Heimann oogde onzeker bij de goal. Na de goal bleef NEC de gevaarlijke partij door de bal lang in de ploeg te houden. VVV probeerde meer naar voren te voetballen, maar was erg slordig in de passing.

Vlak na rust was NEC direct gevaarlijk. Melvin Platje schoot de bal echter op de paal. Even later was het wel raak. Na een pass van Navarone Foor was het Platje die zijn derde van het seizoen maakte. Tien minuten later waren het de Limburgers met een doelpunt. Invaller Uche Nwofor kopte de bal achter doelman Babos: 1-2. Na de tegengoal werd NEC onvoorspelbaar en dit leidde ook snel tot de gelijkmaker. Opnieuw maakte Nwofor de goal: 2-2. Met deze stand werd er ook afgefloten.
Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. NEC ontvangt in het Goffertstadion promovendus Willem II. De wedstrijd begint om 20:45 uur.

Wedstrijdverloop:
3’ 0-1: Breuer.
55’ 0-2: Platje.
67’ 1-2: Nwofor.
75’ 2-2: Nwofor.

Opstellingen:
VVV-Venlo: Heimann; Joppen, Seip, Vorstermans, Leiwakabessy; Van Haaren, Röseler, Türk (71’ Linssen); Meeuwis (46’ Otsu), Bergkamp (58’ Nwofor), Wildschut.

NEC:
Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Sno (83’ George), Koolwijk, Roorda (78’ Palsson); Foor, Platje (69’ Ten Voorde), Rieks.
Klik hier voor de foto’s.