NEC heeft zaterdagavond op bezoek bij AZ met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg stond lange tijd met 0-1 voor maar in de blessuretijd gaf het de voorsprong weg. Het enige doelpunt aan Nijmeegse zijde werd gemaakt door Jordy Bruijn.

NEC begon met een wijziging in de basis ten opzichte van vorige wedstrijd. Magnus Mattsson verving de geblesseerde Elayis Tavsan. Al vroeg in de wedstrijd kwam NEC via Jordy Bruijn op voorsprong, de middenvelder stond buitenspel maar omdat hij de bal aangespeeld kreeg van Bruno Martins Indi werd het doelpunt alsnog goedgekeurd: 0-1. Na een kwartier spelen kwam er een groep supporters het stadion binnen en betraden het veld. De wedstrijd werd kort stilgelegd en nadat de supporters het stadion weer uitwaren werd de wedstrijd hervat. Na wat kappen en draaien schoot Vangelis Pavlidis van dichtbij op de paal en zodoende kwam AZ niet op gelijke hoogte. Naarmate de eerste helft vorderde werd AZ beter en NEC ging slordig om met balbezit. Vlak voor de rust was NEC dichtbij een tweede treffer. Via een vlot lopende aanval was de voorzet van Ali Akman uiteindelijk te hard.

Tweede helft
AZ ging de tweede helft verder hoe het de eerste helft is geëindigd. De Alkmaarders hielden het meeste belbezit, maar NEC wist lange tijd stand te houden. Na een uur spelen leek Jonathan Okita de 0-2 te maken, hij schoof de bal binnen maar de goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Okita kon enige tijd later wederom hoogstpersoonlijk voor de verdubbeling van de score zorgen: vanaf de rand van de zestien schoot de aanvaller net naast. AZ creëerde heel weinig kansen en NEC wist lange tijd keurig de 0 te houden. In de blessuretijd ging het echter mis en scoorde invaller Zakaria Aboukhlal de gelijkmaker. Hierdoor werd het onverdiend 1-1.

Scoreverloop:
’10 Jordy Bruijn 0-1
’90+3 Zakaria Aboukhlal 1-1

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Bruijn (’71 Vet), Barreto (’71 Proper); Okita, Akman (’65 Ruiz), Mattsson (’83 Verdonk).

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara (’77 Witry), Hatzidiakos (’83 Beukema), Martins Indi, Wijndal; Midtsjö (’65 Reijnders), De Wit, Clasie; Gudmundsson (’65 Evjen), Pavlidis (’83 Aboukhlal), Karlsson.

Foto: Orange Pictures