NEC heeft vrijdagavond de kans om koploper te worden laten liggen. Door de uitslagen op andere velden waren de Nijmegenaren met een overwinning de nieuwe koploper geworden, maar de ploeg gaf opnieuw een voorsprong uit handen. Het werd in de Goffert 1-1.

Nadat er een aantal weken eerst met 2-3 van Roda JC werd gewonnen, stond in de zevende speelronde opnieuw een topper gepland. Nummer twee Go Ahead Eagles vloog uit de startblokken en heeft vooralsnog alleen punten laten liggen tegen Jong AZ. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedroeg voor aanvang van de wedstrijd maar één punt.

Midweeks versloeg NEC in de KNVB-beker nog knap Excelsior, met een NEC-elftal dat veelal bestond uit wisselspelers. Tegen Kowet begon Jack de Gier met zijn beoogde basiself. Door afwezigheid van Rens van Eijden bestond het centrale duo opnieuw uit Mathias Bossaerts en Josef Kvida. Bij Go Ahead Eagles startte het spitsenkoppel Thomas Verheydt en Richard van der Venne, samen al goed voor negen doelpunten.

Waar NEC aanvankelijk goed startte met een grote kans voor Anass Achahbar en schoten van afstand van Tom Overtoom en Brahim Darri, nam Go Ahead na twintig minuten het initiatief. Dat het in die fase niet op voorsprong kwam was een klein wonder. Van der Venne raakte twee keer de paal en Verheydt scoorde uit buitenspelpositie. Ook moest Norbert Alblas zich een aantal goed strekken voor pogingen van afstand.

Na een halfuur moest NEC een klap verwerken met het uitvallen van aanvoerder Joey van den Berg. De geblesseerde middenvelder werd vervangen door Mart Dijkstra. Daardoor ging het wel weer beter lopen bij NEC. Sterker nog, licht tegen de verhoudingen in kwam NEC vijf minuten voor rust zelfs op voorsprong. Sven Braken krulde de bal met zijn ‘zwakke’ rechterbeen prachtig in de bovenhoek.

Direct na rust had Dijkstra een heel grote kans om de score te verdubbelen. Uit een indraaiende vrije trap kon de invaller op een meter voor de goal Hobie Verhulst verschalken, maar hij schoot recht op het lijft van de doelman. Even later was Overtoom dichtbij, maar zijn prachtige afstandsschot raakte de buitenkant van de paal.

Terwijl doelman Norbert Alblas nog herstellende was van een blessure, maakte Go Ahead van de mogelijkheid gebruik door de 1-1 te scoren. Ex-NEC’er Paco van Moorsel, die net binnen de lijnen was gekomen, schoot de bal van afstand in de kruising. Vanaf toen zochten beide ploegen naar de overwinning, maar er stonden geen grote kansen. Het gelijkspel is uiteindelijk wel een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Door het gelijke spel ziet NEC Sparta Rotterdam en Almere City passeren, hoewel het zelf wel het verliezende Cambuur passeert. Volgende week moet NEC op bezoek bij het sterk presterende Almere City, dat tweede staat.

Scoreverloop:
39′ Sven Braken (Anass Achahbar) 1-0
71′ Paco van Moorsel (Jaroslav Navratil) 1-1

Gele kaarten: Labylle, Lartey-Sanniez (NEC), Bosz, Lelieveld (Go Ahead Eagles)

Scheidsrechter: Kevin Blom

Opstelling NEC: Norbert Alblas (71′ Marco van Duin); Terry Lartey-Sanniez (55′ Guus Joppen), Mathias Bossaerts, Josef Kvida, Leroy Labylle; Joey van den Berg (C) (30′ Mart Dijkstra), Anass Achahbar, Tom Overtoom; Jonathan Okita, Sven Braken, Brahim Darri.

Opstelling Go Ahead Eagles; Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Jeroen Veldmate, Gino Bosz, Roland Baas (60′ Julius Bliek); Jeff Stans (63′ Paco van Moorsel), Richard van der Venne, Istvan Bakx; Jaroslav Navratil (90+2′ Pieter Langedijk), Thomas Verheydt, Orhan Dzepar.