Spelers jonger dan 21 kregen bij NEC de meeste minuten van alle Eredivisieclubs. Dat meldt Bart Frouws van Opta op zijn Twitter. De Nijmegenaren worden kort achtervolgd door FC Groningen, maar het gat naar nummer 3 Ajax is ruim.

NEC’ers van onder de 21 hebben dit seizoen namelijk samen 9443 minuten gespeeld. Groningen gaf haar jonge spelers 9236 minuten speeltijd en nummer drie Ajax volgt met 6916 minuten. Onderaan staat AZ. De nummer vijf van de Eredivisie gaf spelers van onder 21 slechts 110 minuten speeltijd. Bij NEC is het ook nog mooi om te noemen dat er een hoop spelers uit eigen jeugd spelen, zoals Bart van Rooij en Dirk Proper.

In de laatste Jarda Podcast, waar trainer Rogier Meijer te gast was, werd er ook gesproken over de talenten die bij NEC de kans krijgen. De laatste wedstrijden brak onder andere ook Ibrahim Cissoko door. Meijer is tevreden met de ontwikkeling van de jongeling. “Hij is deze voorbereiding begonnen in de onder 18. Daarna is hij doorgeschoven naar de onder 21. Daar kijken we iedere wedstrijd en we hebben uiteraard contact met Mark Otten en Dennis te Braak. Alleen is voetbal meer dan af en toe een actie maken en dat hebben we geprobeerd om Ibi duidelijk te maken. Uiteindelijk wisten we dat hij de potentie heeft, alleen hebben we gewacht omdat we vinden dat hij ook een aantal dingen moest ontwikkelen. Als je dan ziet hoe hij de afgelopen weken heeft gespeeld. Dat heeft hij zelf voor elkaar gekregen.”

“Ik denk dat iedereen zijn eigen traject heeft. Die van hem is misschien iets langer, maar ik denk wel dat het goed is geweest. Jeugdspelers bij NEC, die het goed doen, zitten over het algemeen al vrij snel bij de selectie. Volgens mij hebben wij veertien spelers van onder de 21 dit jaar. Dus we kijken echt wel naar de jeugd en geven ze ook echt wel een kans. Iedereen heeft z’n kans ook wel gehad gedurende het jaar.”

Foto: Rob Koppers