NEC is er zondag niet in geslaagd om revanche te nemen op de nederlaag van vorige week. De Graafschap was met 2-0 te sterk. De ploeg van Rogier Meijer was in de eerste helft een stuk beter, maar liet zich na rust aftroeven.

Nadat beide ploegen hun laatste wedstrijd hadden verloren, waren ze op zoek naar revanche. NEC-talent Ayman Sellouf ontbrak weer op het wedstrijdformulier. Waar iedereen had verwacht Kevin Bukusu aan de start van de wedstrijd te zien, stond Cas Odenthal centraal in de verdediging. De afwezige Edgar Barreto werd vervangen door Dirk Proper.

Eerste helft
In de eerste minuten was het vooral De Graafschap dat het voortouw nam op de Vijverberg. NEC stond al snel onder druk en wist zich er moeilijk onderuit te voetballen. De Superboeren kwamen ook met de eerste kleine kans. Na slordig wegwerken van Proper, kon Daryl van Mieghem de bal bijna met een halve omhaal binnenschieten.

Het eerste gevaar van NEC kwam van Joep van der Sluijs. Na een voorzet van Bart van Rooij raakte Van der Sluijs de bal met een volley, maar zonder succes. NEC bleef daarna kansjes creëren. Na een combinatie tussen Odenthal en Rangelo Janga, belandde de bal bij Ole Romeny. Zijn inzet werd gestopt door doelman Rody de Boer. Van der Sluijs en Janga waren ook niet doeltreffend.

Richting het einde van de eerste helft werd het voetbal van beide kanten minder. Beide ploegen leden veel balverlies en creëerden vrij weinig. Verder dan drie slappen schoten van Janga, Jordy Bruijn en Elayis Tavsan kwam NEC niet. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een tussenstand van 0-0.

Tweede helft
In de tweede helft kwam de eerste kans van de kant van De Graafschap. Na wat geklungel achterin bij NEC kwam de bal voor de voeten van Elmo Lieftink, die de bal hard tegen de Nijmeegse verdediging aan schoot. Niet veel later was het raak, uit de rebound wist Hamdaoui de bal snoeihard achter Norbert Alblas te schieten. Bij de 1-0 bleef het niet, twee minuten later gaf Odenthal een penalty weg die Hamdaoui wederom binnen kon schieten.

NEC bleef het daarna nog proberen. Tavsan probeerde veel te creëren en invaller Jonathan Okita deed ook veel mee, al dit was zonder succes. In de 75ste minuut kreeg De Graafschap een grote kans. Na balverlies van Souffian El Karouani kon Van Mieghem aanleggen voor een schot; Alblas bracht redding. Het bleef bij 2-0 in Doetinchem.

Scoreverloop: 58’ Hamdaoui 1-0
                        60’ Hamdaoui 2-0

Gele kaarten: Van Huizen (De Graafschap)