NEC heeft dinsdagmiddag aangekondigd dat het een aantal aflopende contracten niet zal gaan verlengen. Clubs hebben tot 1 april om spelers daar officieel van op de hoogte te brengen.

Het gaat om Jordy Bruijn, Mathias de Wolf, Joep van der Sluijs, Terry Lartey Sanniez en Ilias Bronkhorst. Voor het contract van Bruijn had NEC nog de optie om het contract eenzijdig met twee seizoenen te verlengen, maar de club besloot om van deze mogelijkheid af te zien. Het contract van Bruijn loopt daardoor na dit seizoen ten einde.

Datzelfde geldt dus voor De Wolf, Van der Sluijs en Lartey Sanniez. De Wolf was in zijn periode in Nijmegen meer afwezig door blessures dan dat de middenvelder beschikbaar was, dus komt dit niet als een gek bericht. Ook Van der Sluijs is na de promotie op een zijspoor belandt bij NEC en is dit seizoen uitgeleend aan TOP Oss. Lartey Sanniez en Bronkhorst behalen ook niet het gewenste niveau. Dat bleek wel toen Calvin Verdonk op de rechtsbackpositie werd gepositioneerd, in het duel met Excelsior dat Bart van Rooij door een blessure moest missen.

Branderhorst

NEC heeft eerder deze week wel de optie in het contract van Elayis Tavsan gelicht, waardoor de buitenspeler nog een jaar langer onder contract staat. Ook is de club in gesprek met Mattijs Branderhorst over een eventuele contractverlenging.

Datzelfde geldt voor Van Rooij, Souffian El Karouani en Iván Márquez. Die drie spelers hebben van technisch directeur Carlos Aalbers de deadline van 1 april gekregen om te reageren op het aanbod van NEC.

Foto: Orange pictures