NEC heeft zaterdagavond een onnodige nederlaag geleden tegen ADO Den Haag: 1-0. De Nijmegenaren kregen grote kansen, maar misten scherpte voor de goal. Mike Havenaar toonde die scherpte aan de andere kant wel.

ADO liet meteen merken vol voor de overwinning te gaan. De thuisploeg startte fel, maar creëerde weinig. NEC kreeg juist de beste kansen op de voorsprong. Dat begon bij Mohamed Rayhi, die na een goede combinatie op doelman Robert Zwinkels afging, maar vervolgens voorlangs schoot. Aan de andere kant zocht ADO vooral via de vleugels de aanval.

In de eerste helft kreeg NEC drie grote kansen op de 0-1. Na ruim een half uur kwam een pegel van afstand van Rayhi op de lat terecht (zie video). Momenten later voorkwam Zwinkels dat een schot van Gregor Breinburg in de kruising belandde. Jay-Roy Grot verzuimde daarna opnieuw om NEC aan de leiding te brengen. De aanvaller kon op aangeven van Ali Messaoud alleen op Zwinkels af, maar stuitte op de doelman. Bij het rustsignaal zal vooral NEC flink hebben gebaald van de brilstand.

Wedstrijdverloop

69′ 1-0: Havenaar.

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Buwalda (79′ Kadioglu), Dumic, Golla, Burnet; Breinburg, Von Haacke (85′ Mayi), Messaoud; Grot (67′ Groeneveld), Rayhi.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Malone, Meijers; Trybull (58′ Meissner), Bakker, Gorter; Schaken (81′ Wolters), Fernandez (66′ Havenaar), Duplan.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:
Breinburg: "Met 0-3 voorsprong moeten gaan rusten"
Grot: "Ik had gewoon moeten scoren"
Hyballa woedend: "Spitsen niet goed gescout
Dario Dumic opgenomen in voorselectie