Björn Vleminckx verlaat komende zomer NEC en keert terug naar zijn vaderland België om bij Club Brugge doelpunten te gaan maken. De Nijmegenaren maken bij die transfer 1,5 miljoen winst en zijn van plan een groot gedeelte te investeren in versterkingen voor de selectie.
”Dit is een geweldige deal voor NEC”, vertelt technisch directeur Carlos Aalbers aan Voetbal International die in 2009 1,8 miljoen aan KV Mechelen betaalde voor de aanvaller. ”Een recordtransfer, waarmee we het project Vleminckx goed hebben afgesloten. We hebben hem gehaald, hij is bij ons beter geworden, en gaat nu een sportieve stap vooruit maken.”

”Daarbij hebben wij de juiste prijs ontvangen. Natuurlijk hadden we kunnen wachten in de hoop dat Björn er nog zes in zou schieten en zijn prijs nog hoger zou liggen. Maar op dit moment, in het huidige tijdsbeeld, is dit een heel realistisch en mooi bedrag voor NEC.”

Een deel van het geld zal terugvloeien naar de investeerders. Daarnaast zullen financiële gaten worden gevuld, zal de vermogenspositie worden verbeterd, terwijl ook een deel opnieuw voor transfers kan worden gebruikt. De hoogte daarvan is nog onduidelijk.

”Maar het is wel zeker dat er wat extra geld in mijn portefeuille vloeit”, vervolgt Aalbers die niet kwijt wil welke spits ze op het oog hebben. ”Dat is natuurlijk heel prettig met het oog op de toekomst. Bovendien hebben we nu de tijd en ruimte om af te wegen welke spelers voor ons het beste zijn.”

”Voor de club is het een fantastisch bedrag, maar sportief zie ik het als een teleurstelling”, houdt coach Wiljan Vloet een tweeslachtig gevoel over aan de transfer. ”Björn ontwikkelde zich goed, en is een topper in wording. Volgend seizoen had ik hem nog graag in Nijmegen gehad, maar ik begrijp de keuze van de club. Het is nu aan ons om het gat zo goed mogelijk op te vullen.”
Bron: VI.nl