NEC hoopt zich binnenkort te gaan versterken met Rober González, zo meldt De Gelderlander. De 22-jarige Spanjaard komt waarschijnlijk voor één jaar op huurbasis over van Real Betis.

González is een rechtsbuiten die op meerdere posities uit de voeten kan. Zo speelde hij vorig seizoen bij Deportivo Alavés ook weleens als spits of als aanvallende middenvelder. Zeker op de laatstgenoemde positie heeft trainer Rogier Meijer momenteel weinig te kiezen. Na het vertrek van Oussama Tannane is Magnus Mattsson een van de weinigen die op die positie uit de voeten kan.

De Spanjaard maakte in november 2018 al zijn debuut voor Real Betis. In een bekerduel mocht de aanvaller elf minuten invallen. In totaal speelde hij elf duels voor de Spaanse bekerwinnaar van 2022. Drie daarvan waren in de Europa League. Door de club uit Sevilla werd hij verhuurd aan achtereenvolgens UD Las Palmas en Deportivo Alavés. Bij Alavés kwam hij het afgelopen seizoen tot 28 duels in La Liga 2, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf.

González heeft bij Betis nog een contract tot volgend jaar zomer. Het is mogelijk dat NEC een eerste recht op koop heeft bedongen bij de Spanjaarden. Voetbal International meldt dat de aanvaller zijn contract tot medio 2025 zal verlengen, dat NEC een koopoptie heeft bedongen en dat Real Betis ook een terugkoopoptie in het contract laat zetten.

In Nijmegen kan de veelzijdige aanvaller de zevende versterking van deze zomer worden. Eerder kwamen Sontje Hansen, Mees Hoedemakers, Lars Olden Larsen, Bram Nuytinck, Youri Baas en Koki Ogawa al naar De Goffert.

Foto: screenshot Deportivo Alavés YouTube