NEC zal Nick van der Velden deze week een contractvoorstel gaan doen. Het contract van de middenvelder werd onlangs formeel opgezegd, maar de Nijmeegse club ziet de toegevoegde waarde van Van der Velden. "Wij willen graag met Nick verder en gaan hem een aanbieding doen", aldus technisch directeur Carlos Aalbers tegenover Voetbal International.
Van der Velden is, in tegenstelling tot zijn club, bezig aan een goede tweede seizoenshelft. In de laatste tien duels was hij uiterst belangrijk met vier goals en drie assists. "Maar dat is voor ons niet de reden met hem te gaan praten", vervolgt Aalbers. "Nick heeft het in zijn twee jaar bij NEC een tijd goed gedaan en ook een tijdje wat minder. Hij heeft met blessures getobd en wordt in december 32. Maar hij is een aanvallend ingestelde speler, van wie we er weinig hebben, levert elke dag goed werk, is Nederlander én van waarde voor het team."
Tevens is Aalbers in gesprek met verschillende potentiële versterkingen. "Mijn verwachting is dat we binnen een paar weken al rond zijn met een aantal van hen. Het streven is bij de start van de voorbereiding zeker negentig procent van de groep bij elkaar te hebben.” Aalbers zoekt voornamelijk naar aanvallende versterkingen. “We hebben doelpunten nodig, scorend vermogen. Daar heeft het dit seizoen aan ontbroken." Volgend seizoen zal NEC gaan werken met een selectie van 23 veldspelers en drie doelmannen.