NEC verwacht dat de sterren Alireza Jahanbakhsh en Anthony Limbombe vertrekken. Voor de 2 smaakmakers op de vleugels bestaat veel belangstelling. Die komt vooral uit het buitenland. Dat meldt dagblad De Gelderlander vrijdag.
Jahanbakhsh (21) heeft in Nijmegen een doorlopend contract (2016), maar vertegenwoordigt een grote transferwaarde. NEC vraagt naar verluidt 2 miljoen euro voor de sterspeler uit Iran. Daarmee lijkt een stap over de landsgrenzen waarschijnlijk. Onder andere de Schotse grootmacht Celtic en de Belgische topclubs Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik hebben Jahanbakhsh in het vizier. Ook het Engelse Norwich City heeft verregaande belangstelling. In Nederland wordt de Iraniër in verband gebracht met Heerenveen en FC Groningen.
De Belg Anthony Limbombe (19), met een verbintenis tot 2017 in De Goffert, ligt ook goed in de markt. Naar verluidt zijn FC Twente en VfB Stuttgart sterk geïnteresseerd in de aanvaller. Ook voor hem geldt interesse van Belgische clubs. "Er komen veel scouts naar NEC”, stelt algemeen directeur Bart van Ingen van de Nijmeegse club, "maar we stellen ons overal strikt op. Alleen bij een bod dat wij goed genoeg achten, gaan we aan de onderhandelingstafel. Ons beleid is voor iedereen glashelder.”