Het heeft er alle schijn van dat Anthony Musaba komend seizoen niet meer bij NEC speelt. De negentienjarige aanvaller ligt nog één jaar vast in Nijmegen en wordt genoemd bij clubs als Borussia Dortmund en Olympique Marseille. Algemeen directeur Wilco van Schaik vertelt tegen Voetbal International over de interesse.
 
"Concreet wordt het pas als er een bod ligt en dat is nog niet zo, maar we hebben wel met diverse clubs gesproken", vertelt Van Schaik. "We weten waar de clubs mee bezig zijn en sommige hebben de vrijheid gekregen om met de familie van Anthony te praten. Ik verwacht dat er binnen nu en een maand iets concreets gaat komen. We hebben met Anthony besproken dat dit het plan is in zijn ontwikkeling. Voor sommige spelers is nu het moment. Mocht het niet lukken, is hij uiteraard welkom hier. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij een transfer gaat maken. Dat is voor ons goed en ook voor de speler. Een speler is maar één keer zo hot als hij nu is."
 
Dortmund, Marseille, AS Monaco, Valencia en Atlético Madrid werden al aan Musaba gelinkt. "Hij is nog jong, dus de verwachting is niet dat hij meteen in het eerste komt bij een Europese topclub. Het is wel de verwachting dat zo’n club hem gaat kopen. Ze zijn niet vaak geïnteresseerd in dit soort spelers. Wij horen ook van ze dat ze eigenlijk nooit in de Keuken Kampioen Divisie komen kijken. Alle clubs hebben een plan met hem. Als je Anthony aan de hand daarvan probeert te ontwikkelen, kan het heel snel gaan. Dat hebben we hier ook gezien."
 
Hoofdscout Nick Kersten voegt toe: "Geef hem als club vertrouwen en ga met hem aan de slag. Alle aspecten kunnen nog beter worden, hij is ook pas negentien, dat zien geïnteresseerde clubs ook. Noem een competitie en Anthony kan ernaartoe. Bij Groeneveld waren er zes of zeven clubs geïnteresseerd, bij Anthony zijn dat er echt veel meer."
 
Foto: Rob Koppers