NEC-fans hoeven er niet op te rekenen dat er in de winter veel gaat gebeuren op transfergebied. Dat vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik aan ForzaNEC. De leiding van de club is tevreden met de huidige vijfde plek op de ranglijst.

“De selectie staat. Je weet nooit wat er nog gaat gebeuren in zo’n periode, want er is altijd interesse. Misschien wil een speler ook zelf weg. Maar in principe willen we deze groep bij elkaar houden. Als zich een buitenkans aandient, dan zullen we dat intern bespreken met de rvc. Maar de winter is een lastige periode, dat heb ik al eens gezegd. Je moet heel secuur zoeken. Spelers die we kunnen halen, spelen waarschijnlijk niet bij hun club en je kunt ze ook niet zien spelen in een tweede elftal of beloftenteam. En past zo’n speler hier wel? Je moet honderd procent overtuigd zijn. Twee jaar geleden hadden we geluk met Ferdy Druijf en Jordy Bruijn, maar wie zegt dat dat weer gebeurt? We hebben vertrouwen in deze selectie, daar zijn we zeer tevreden over. Wij denken dat ze nog veel beter kunnen.”

Druijf is ook een naam die door supporters vaak wordt genoemd. De spits zit op de bank bij AZ en zei al eerder over een vertrek na te denken, maar een nieuwe stap naar NEC lijkt uitgesloten. “We hebben nog weleens contact met Ferdy. Hij koos toen voor deze stap, maar hij is nu twee seizoenen verder in zijn carrière. Hij speelt weinig, dat klopt. Maar hij is tweede spits van AZ. We zijn zeer gecharmeerd van hem en veel supporters dragen hem nog een warm hart toe. Ferdy is NEC ook nog dankbaar voor dat half jaar, maar nu is dit niet aan de orde.”

Lees hier het hele interview met Wilco van Schaik.

Foto: Rob Koppers