NEC heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sparta Rotterdam verloren. In Estepona werd er met 3-1 verloren van de Rotterdamse formatie. Namens NEC was het Julian von Haacke die zorgde voor het enige doelpunt.

Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep zonder bijzonderheden, waar er aan beide kanten kleine kansjes waren. Vlak daarna moest doelman Delle voor het eerst gestrekt om een schot te blokken, wat hij overtuigend deed. Na een half uur spelen bracht Sparta de stand op 0-1 door een doelpunt van de Australiër Goodwin. Nog voor de rust komt Spierings vrij voor de goal, waardoor hij de 0-2 kan intikken.

NEC begon de tweede helft met een compleet gewisseld elftal. Al snel kwamen ze terug door Von Haacke die de 2-1 binnen kopte. NEC was in in de tweede helft veel venijniger en dat zorgde ervoor dat ze tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker waren. Von Haacke en Mayi troffen de paal. Uiteindelijk was het Sparta dat zorgde voor het slotakkoord, Brogno maakte de 3-1.

Wedstrijdverloop:

’27 Goodwin 1-0
’43 Spierings 2-0
’54 Von Haacke 2-1
’85 Brogno 3-1

Opstelling Sparta eerste helft: Kortsmit; Dumfries, Van Drongelen, Breuer, Floranus; Sanusi, Spierings, Dijkstra; Verhaar, El Azzouzi, Goodwin.

Opstelling Sparta tweede helft: Verrips; Saksela, Vriends, Ketting, Pinteaux; Dougall, Van Moorsel, Mendes da Silva; Brogno, Chevreuil, Calero.

Opstelling NEC eerste helft: Delle; Heinloth, Dyrestam, Golla, Fomitschow; Groeneveld, Bikel, Breinburg; Grot, Awoniyi, Larsson.

Opstelling NEC tweede helft: Van Duin; Dyrestam, Dumic, Leiwakabessy, Gmeiner; Mauk, Kadioglu, Von Haacke; Ofosu, Mayi, Rayhi.

Foto: Rob Koppers