NEC bereidt een ‘nieuw bod’ voor op het Goffertstadion. De profclub gaat daarbij dichter tegen de vraagprijs voor het stadion aanzitten. Dat meldt De Gelderlander vrijdagochtend.

De 8,2 miljoen, waarvoor het Goffertstadion bij Nijmegen in de boeken staat, vindt de Nijmeegse club nog altijd te hoog. NEC wil wel ‘richting de taxatiewaarde’ van de gemeente Nijmegen gaan, stellen bronnen. Die bedraagt ruim 7,6 miljoen euro. Het bod moet nog worden neergelegd bij het stadsbestuur.

In april is een informeel bod van zes miljoen euro door de gemeente afgewezen. Te laag, was het antwoord. Daarbij werd ook gewezen op ‘verboden staatssteun’. Juist afgelopen week heeft wethouder Renske Helmer de politiek geïnformeerd over het komende reguliere overleg met NEC na het afblazen van het aankoopoverleg in april. 

Helmer meldt dat zij nog steeds met de club wil blijven praten over ‘veranderingen in de huur- en eigendom-situatie’. Ze benadrukt in die brief dat bij alles geldt: ‘budgettaire neutraliteit’ voor de gemeente. In april werd dit laatste telkens vertaald in het bedrag van 8,2 miljoen. Gisteren liet ze desgevraagd weten ‘elk officieel bod van NEC serieus te beoordelen’. "Maar ik heb nog niks binnen van NEC."