NEC heeft donderdag een belangrijke slag geslagen in het stadiondossier. De Nijmeegse club slaat de handen ineen met de KNVB en gaat het Goffertstadion delen met de Oranje Leeuwinnen. Het stadion krijgt een kleine makeover en zal een naamswijziging ondergaan: het INGoffertstadion, naar KNVB-hoofdsponsor ING.

Het INGoffertstadion wordt dus de nieuwe thuishaven van de Oranje Leeuwinnen. Nadat eerder bekend werd dat de Nederlandse vrouwen op 13 april in Nijmegen oefenen tegen Australië bleef NEC in gesprek met de KNVB over een verdere samenwerking. Dat resulteert nu in de naamswijziging en een kleine makeover. Alle huidige stoeltjes in het stadion worden vervangen door oranje en enkele zwarte exemplaren.

Een impressie van het nieuwe Goffertstadion.

Voor veel NEC-fans waren de verkleurde stoeltjes al jaren een doorn in het oog. Met de nieuwe oranje uitstraling hoopt de club op een nieuwe, frisse uitstraling waarmee na de coronaperiode meer toeschouwers uit de rest van het land naar het INGoffertstadion gelukt kunnen worden. Het project start na het weekend en moet binnen een week gerealiseerd zijn. De officiële opening zal op een later moment, wanneer de corona-maatregelen dit toelaten.

Voor NEC is het een lucratieve deal, die de koop van het stadion bij de gemeente weer een stapje dichterbij brengt. De deadline voor de aankoopoptie is komende zomer. De club werkt al langer aan een plan om woningen in of rond het stadion te laten bouwen om het plan rendabel te maken. Met ING als partner komt dat idee dichterbij.

Voor wie het nog niet doorhad: het gaat hier om een 1 aprilgrap.

Foto: KNVB Media