NEC blameerde zich zaterdagavond op bezoek bij vierdedivsionist SV Straelen uit Duitsland. NEC, dat voor het eerst met Edgar Barreto aantrad, ging er met liefst 3-0 hard af. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is er werk aan de winkel voor Meijer en zijn staf. 

NEC begon aanvallend aan het duel met een aantal gevaarlijke momenten vanaf de rechterkant. Barreto had een paar goede kaatsen in huis, waarmee hij ervoor zorgde dat er snelheid in de ploeg bleef. Later in de eerste helft kwam NEC weer een aantal keer gevaarlijk voor de goal, maar was de eindpass niet goed. SV Straelen kwam een enkele keer eruit met een voorzet die niet werd binnengekopt.
 
In de tweede helft creëerde NEC na een klein kwartier de eerste kans. Tavsan, die wederom een hele matige indruk maakte, kapte naar binnen en schoot in de handen van de keeper. Norbert Alblas moest ook aan de bak. Hij keerde een vrije trap die op de rand 16 werd genomen. Na een uur begon Rogier Meijer met wisselen en ging het mis.

Rens van Eijden moest het veld geblesseerd verlaten en werd samen met Bruijn en Tavsan gewisseld voor Sanniez, Fase en van de Sluijs. Eerder kwam van Ottele binnen de lijnen voor Barreto. De 1-0 viel twintig minuten voor tijd, toen Lars Rebergen Kevin Bukusu af kwam lossen. Bij een standaardsituatie kon een gele vrij inknikken. Een paar minuten later kopte Ferry de Regt de 2-0 binnen. 

De deceptie werd compleet toen Dirk Proper in de eigen zestien uitgleed en de spits van de thuisploeg oog-in-oog met Alblas niet faalde: 3-0. Een harde les voor NEC, dat een hele zwakke indruk maakte en Straelen geen moment in de problemen wist te brengen. Dinsdag wacht TOP Oss in De Goffert. 

Foto: Rob Koppers