Fans die op zondag 29 oktober naar Alkmaar zijn gereisd, kunnen een gratis kaartje bemachtigen voor het restant van de wedstrijd tussen AZ en NEC, dat laten de Nijmegenaren weten op hun clubwebsite. Toen ging het mis met Bas Dost, waardoor de wedstrijd gestaakt werd. Op woensdag 6 december worden de resterende vijf á zes minuten uitgespeeld.

Op het moment van staken stond het 1-2 voor NEC. De reguliere speeltijd was nog net niet voorbij en er zouden vijf minuten extra tijd bij komen. “Om onze waardering te tonen en als blijk van dank voor jullie betrokkenheid met betrekking tot de situatie rondom Bas Dost, biedt NEC alle 750 meegereisde supporters de kans om gratis af te reizen voor de resterende minuten van de wedstrijd. NEC neemt de bus- en steward/beveiligingskosten voor haar rekening. SV NEC betaalt de kosten van de Uli & Gier bus.”

Zowel de club als de supportersvereniging roepen de fans wel op om alleen een gratis kaartje te bemachtigen wanneer men ook daadwerkelijk richting Alkmaar gaat. Hierop worden namelijk de organisatiekosten gebaseerd.

Foto: Orange Pictures