De Gelderse derby tussen NEC en Vitesse is onbeslist gebleven. Beide ploegen kwamen in de Goffert niet tot scoren. Door de remise blijft Vitesse onder de degradatiestreep. De Arnhemse ploeg staat zestiende. Rivaal NEC staat vijf plaatsen hoger genoteerd.
De wedstrijd begon veelbelovend. Beide ploegen speelden op de aanval en kregen ook kansen. NEC kreeg de beste mogelijkheid via Lorenzo Davids, maar de middenvelder plaatste een lob net over het doel van Vitesse. Ook NEC’er Niki Zimling leverde een goede poging af, maar zijn afstandsschot werd stijlvol gestopt door doelman Elroy Room.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam Vitesse het heft in handen. Vlak voor rust voorkwam NEC-keeper Jasper Cillissen een treffer door een volley van de weer in genade aangenomen Dalibor Stefanovic schitterend te pareren. Diezelfde Stefanovic kreeg na rust weer een goede kans maar hij maaide over de bal heen.
Pas in de slotfase leefde de wedstrijd weer een beetje op. Met weinig goed voetbal, maar met een stevig arbeidsethos gingen beide ploegen voor de overwinning. Invaller Erton Fejzullahu had NEC naar de overwinning moeten schieten, maar de Zweed slaagde er niet in een bal die terugkwam van de lat binnen te werken.
Klik hier voor onze fotoreportage
Bron: Novum