NEC heeft zaterdagavond op bezoek bij FC Twente met 3-3 gelijkgespeeld. De ploeg van Rogier Meijer kwam wervelend uit de kleedkamer, maar genoeg voor de overwinning was het niet. Een sterke comeback van de Tukkers betekende het vierde gelijkspel voor NEC op rij.

Eerste helft

Al in de eerste minuut waagde Bart van Rooij een poging van afstand, maar dit schot ging hoog over. Manfred Ugalde was kort daarop dichtbij een openingstreffer, de man uit Costa Rica, die compleet uit het oog werd verloren door Bram Nuytinck, schoof de bal laag over de grond. Jasper Cillessen kon met een fraaie redding het doelpunt voorkomen. FC Twente bleef druk zetten op Nijmegenaren, niet veel later was de thuisploeg opnieuw dichtbij een treffer, Michel Vlap kon de verdediging heel gemakkelijk passeren en zijn inzet raakte de paal. NEC kwam daarna iets beter in de wedstrijd en wist enkele aanvallen te creëren op links met Youri Baas. FC Twente bleef echter de overhand hebben op NEC, zowel qua balbezit als dreiging. Vlak voor rust was daar dan het doelpunt van Sem Steijn, die de bal op aangeven van Michel Vlap door de benen van Cillessen tikte. NEC mocht van geluk spreken dat de Enschedeërs maar een keer wisten te scoren in het eerste bedrijf.

Tweede helft

Meteen na rust kwam NEC terug in de wedstrijd, vanuit een corner van Lasse Schöne kopte Mathias Ross de gelijkmaker binnen. Het was de opmaat voor een heerlijke tweede helft. NEC toonde veel meer lef dan in de eerste helft en stapelde kans op kans. Dat leverde nog geen tien minuten later de voorsprong op. Via een fantastische combinatie op de linkerflank gaf Mattsson de assist en Van Rooij schoof de bal achter Unnerstall. NEC wist de score nog verder uit te breiden, via een prachtige pass van wederom Mattsson lepelde Baas de bal over de Duitse doelman heen. Hierna richtte Twente zich weer opl. Cillessen bracht nog redding op een schot van Robin Pröpper, maar de rebound was een prooi voor Steijn. De Tukkers belegerden de Nijmeegse zestien, waar het verzet vlak voor tijd brak. Ugalde schoot raak. Hiermee was de aanvalsdrift van Twente nog niet gestild, maar van een overwinning kwam het niet meer.

In het kort

Wedstrijdverloop
43′ Sem Steijn 1-0
47′ Mathias Ross 1-1
56′ Bart van Rooij 2-1
65′ Youri Baas 3-1
77’ Sem Steijn 3-2
87’ Manfred Ugalde 3-3

Geel: Dirk Proper, Koki Ogawa, Mathias Ross (NEC), Manfred Ugalde (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Sampsted (72’ Brenet), Hilgers, Pröpper, Smal; Kjølø (66′ Regeer), Eiting (72’ Van Wolfswinkel); Rots (75’ Taha), Steijn, Vlap (66′ Van Bergen); Ugalde.

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Ross, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Hansen (73’ Olden Larsen), Ogawa (88’ Hoedemakers), Baas (75’ Van Wermeskerken).

Scheidsrechter: Joey Kooij
Aantal toeschouwers: 30.000

Foto’s: Orange Pictures