NEC en Edo Ophof gaan uit elkaar. Dat bevestigt de club donderdagavond op de website. De club heeft een overeenstemming bereikt met de technisch directeur, die na de degradatie van de Nijmegenaren ziek thuis zat. Ophof werd afgerekend op de degradatie.
Edo Ophof speelde tussen 1976 en 1980 voor NEC. Hij keerde later terug bij de club als lid van Stichting Administratiekantoor (STAK) NEC. Hij verruilde deze functie in 2011 om lid van de Raad van Commissarissen (RvC) te worden met de portefeuille technische zaken. In september 2013 werd hij de opvolger van Carlos Aalbers als technisch directeur. Eerst als ad-interim en na het vertrek van Aalbers definitief.
In zijn korte tijd als technisch directeur gleed NEC verder af in de eredivisie. Hij haalde met geld van Marcel Boekhoorn het drietal Samuel Stefanik, Jakob Jantscher en Marnick Vermijl. De club bungelde toen al onderaan in de competitie. Tussendoor haalde Ophof Hans Mulder transfervrij binnen. In de winterstop kocht hij de Deen Lasse Nielsen en huurde hij Danzell Gravenberch en Geoffrey Castillion van Ajax.
Tevergeefs. NEC degradeerde na het verlies tegen Sparta Rotterdam naar de eerste divisie. Boekhoorn zou Ophof na de nederlaag uit bij Roda JC (3-1) een sms hebben gestuurd met de mededeling dat ‘hij geen euro meer investeerde in de club zolang hij er zat’. Ook trainer Anton Janssen moest het ontgelden. Zowel Janssen als Ophof zijn nu vertrokken.