De wegen van NEC en Dennis te Braak (hoofd jeugdopleiding) en Tony Pijnappels (manager voetbalacademie) scheiden. Te Braak verlaat de club per direct, terwijl Pijnappels per 1 oktober uit dienst treedt.

Het nieuws komt volgens De Gelderlander niet geheel uit de lucht vallen: de directie van NEC en de jeugdopleiding zouden al langer op gespannen voet met elkaar samenwerken. Sinds de komst van technisch directeur Carlos Aalbers, en rechterhand Nick Kersten, zouden er de nodige problemen zijn geweest. Zo zou de jeugdopleiding meer autonomie hebben gehad onder Ted van Leeuwen. De Gelderlander stelt dat Te Braak zou ‘klagen over de manier van leidinggeven terwijl de directie spreekt een vertrouwensbreuk’.

Op de clubwebsite reageert Aalbers op het nieuws. “Hij zijn twee verschillende en persoonlijke vertrekwensen. Dennis wilde terug naar het veld, Tonny terug naar het bedrijfsleven. Daarnaast heb je natuurlijk altijd discussies op het moment dat je met elkaar samenwerkt, want we willen beter worden.”

“Als je het rendement van de laatste jaren bekijkt na het vertrek van Iddo (Roscher, red.) kunnen we concluderen dat we niet genoeg doorstroom hebben. Daar heb ik wel regelmatig gesprekken met Dennis over gevoerd. Dat was ook één van de opdrachten van de RvC die ik heb meegekregen bij mijn aanstelling. Ik neem hierbij natuurlijk mijn ervaring en visie van AZ mee. Echter heb ik geen moment gemerkt dat we lijnrecht tegenover elkaar stonden. Toen de vertrekwensen werden ingediend hebben we daar wel even over nagedacht.”

Te Braak werd in 2020 aangesteld als hoofd jeugdopleiding. Eerder vervulde hij die rol bij De Graafschap en was hij jeugdtrainer bij Feyenoord. Pijnappels begon vorig jaar als manager van de academie. Daarvoor werkte hij bij NEC als marketing en sponsorship manager. De club gaat de komende tijd zoeken naar een nieuwe invulling van beide posities.

Foto: Rob Koppers