Volgens het Eindhovens Dagblad heeft NEC zijn oog laten vallen op de 18-jarige spits Jason van Duiven. De Nijmegenaren willen Van Duiven definitief overnemen van PSV, maar zitten verwikkeld in een strijd met Heracles Almelo, die de komst van deze spits ook wel zien zitten.

Van Duiven was vorig seizoen de grote man bij Jong PSV en dat trok al de aandacht van vele clubs. Met vijftien doelpunten was Van Duiven de topscorer van de Eindhovense beloften. In de voorbereiding van het aankomende seizoen was hij een aantal keer trefzeker, ook bij het eerste van PSV. Zo scoorde hij bijvoorbeeld tijdens het duel tussen PSV en FC Eindhoven. De jonge spits wil aan de ene kant graag bij PSV doorbreken, maar aan de andere kant wil hij ook ervaring opdoen in de Eredivisie. Een tweede termijn bij Jong PSV zit er voor Van Duiven dus niet in.

Heracles

PSV wil Van Duiven absoluut niet verkopen en houdt de spits het liefst tot het einde van de transferperiode bij PSV. Aangezien NEC wil kopen en Heracles wil huren lijken de kansen voor Heracles groter. Zeker ook omdat Van Duiven is geboren in Almelo en Peter Bosz een dun lijntje heeft met de Heraclieden. NEC heeft met Koki Ogawa en Pedro Marques al twee spitsen in bezit, maar met een mogelijk vertrek van Marques zou Van Duiven een meer dan goede opvolger zijn. De Portugese spits lijkt wederom tweede keus te worden en dus zal een eventueel vertrek niet onbespreekbaar zijn.

Foto: Orange Pictures