NEC werkte vrijdagmiddag een oefenwedstrijd af tegen SC Heerenveen. In Wenum-Wiesel wisten de nummer tien en elf van de Eredivisie allebei één keer te scoren (1-1). Het doelpunt van NEC werd gemaakt door Wilfried Bony.

Bony mocht in het oefenduel in de basis beginnen. Overige wisselspelers die nu in de basis stonden waren Danny Vukovic, Joep van der Sluijs, Dirk Proper, Javier Vet en Rens van Eijden. De verdediger die deze week liet weten na dit seizoen te stoppen met voetbal maakte zijn rentree en deed 80 minuten mee met de Nijmegenaren.

Net voor de rust van de wedstrijd kwam SC Heerenveen op voorsprong. Oud-NEC’er Anthony Musaba schoot de bal tegen de touwen nadat Cas Odenthal niet goed verdedigde. Hij vond dat de scheidsrechter voor een overtreding had moeten fluiten. Toch gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in. Na een overtreding op Magnus Mattsson ging Bony achter de bal staan om zijn eerste doelpunt voor NEC te maken. De Ivoriaanse spits faalde niet vanaf de stip en maakte zo de 1-1.

De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn. Odenthal en Siem de Jong raakten nog wel de paal en ook Bony was dichtbij nog een doelpunt. Dit gebeurde echter niet en zo bleven beide teams haken op een gelijkspel. NEC bereidt zich voor op de thuiswedstrijd tegen Ajax van volgende week zondag, terwijl Heerenveen een dag eerder een uitwedstrijd speelt tegen AZ.

Opstelling NEC: Vukovic; Van Rooij (80. Gertsen), Van Eijden (80. Guth), Odenthal, Verdonk (80. El Karouani); Proper (70. Rossen), Vet (70. Bruijn), Duelund (70. De Wolf); Van der Sluijs (80. Okita), Bony (70. Tavsan), Mattsson (46. Cissoko).

Foto: Rob Koppers