NEC en FC Groningen komen de NEC-supporters tegemoet voor de gemaakte kosten voor het gestaakte duel tussen beide clubs. Groningen compenseert de ticketprijs (€9), NEC de vervoerskosten (€5 autocombi of €19 buscombi).

NEC en Groningen onderzochten de mogelijkheden om de gemaakte kosten op de dader te verhalen, maar dat bleek niet mogelijk. Toen Groningen – Ajax afgelopen zondag gestaakt werd vanwege vuurwerk wist Ajax binnen enkele uren al te melden dat meegereisde Ajacieden hun kosten vergoed zouden krijgen. NEC had zelf wat langer de tijd nodig. Vrijdagmiddag, bijna een maand na dato, kregen de bezoekers van het uitvak bij Groningen – NEC via de mail de informatie over de compensatie voor hun kosten.

Groningen – NEC werd ruim een maand geleden, op zaterdag 22 april, na zeventien minuten spelen gestaakt toen een supporter van de thuisploeg een beker bier tegen de grensrechter aan gooide. Scheidsrechter Richard Martens moest toen, door de nieuwe maatregelen van de KNVB, de wedstrijd definitief staken. Drie dagen later werd de wedstrijd in een lege Euroborg uitgespeeld en won NEC met 0-1 dankzij een doelpunt van Jordy Bruijn.

Foto: Orange Pictures