Er is een doorbraak in het stadiondossier van NEC. De Nijmeegse club is akkoord met de gemeente Nijmegen over een optie tot koop voor het Goffertstadion. Daardoor heeft NEC tot 31 december 2019 het recht om het stadion voor 7,6 miljoen euro te kopen. De gemeenteraad van Nijmegen moet nog wel instemmen.

Op 13 december stemt de gemeenteraad over de koopoptie, die vervolgens ook bij de Europese Commissie wordt neergelegd om te kijken of het niet gaat om staatssteun. Ondertussen kan NEC gaan zoeken naar een geschikte koper en zich oriënteren over investeringen in het stadion. De grond onder het stadion blijft overigens wel van de gemeente. Daar gaat NEC 60.000 euro per jaar voor betalen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de doorbraak. "Het stadion is flink verouderd en kent veel achterstallig onderhoud. De laatste jaren is er door het stadionmanagement met minimale budgetten gewerkt vanwege de financiële positie van de club. Een grote prestatie is geleverd om het stadion nog zo intact te houden. Maar het is echt aan vernieuwing toe."

Foto: Rob Koppers