NEC en Futuralis gaan per direct uit elkaar. Dat meldt dagblad De Gelderlander op haar website. De breuk is het resultaat van een evaluatiegesprek dat de club en het adviesbureau dinsdag hebben gehad. Eerder bleek al dat Futuralis de samenwerking had opgezegd, maar dat is nu officieel bekracht.

Na de degradatie van NEC in 2014 werd Futuralis aangetrokken om het aankoopbeleid voor de Nijmegenaren te voeren. Dat leidde de aankoop van een groot deel van de selectie dat kampioen van de eerste divisie werd. Onder meer sterspeler Anthony Limbombe werd naar Nijmegen gehaald via het adviesbureau uit Cuijk, maar ook trainer Peter Hyballa en Danny Hoekman kwamen uit de koker van Futuralis. 

De liefde tussen NEC en Futuralis leek al enige tijd bekoeld. De komst van Danny Hoekman als technisch manager zorgde voor onrust in de Goffert. Dat resulteerde in een verstoorde relatie tussen algemeen directeur Bart van Ingen en Hoekman. Roderik van Kerkhof, directeur van Futuralis, verklaarde tegen de krant dat hij niet blij was met negatieve publiciteit die zijn bedrijf kreeg aan het begin van het lopende seizoen.

foto: Rob Koppers